Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه اروپا و مسکو بر سر درخواست پوتین برای پرداخت پول صادرات گاز این کشور به روبل، عملا در آستانه تحریم گاز روسیه قرار دارند.

به گزارش ایران اکونومیست، یافته‌های اولیه وکلای اتحادیه اروپا نشان می‌دهد مکانیزم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای درخواست پرداخت گاز به روبل، تحریمهای این بلوک را نقض می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورهایی شامل آلمان در حال بررسی ارزیابی اولیه اتحادیه اروپا از ناقض تحریم بودن درخواست پوتین برای پرداخت پول گاز به روبل هستند. هلند به دنبال تحلیل حقوقی اتحادیه اروپا، به شرکتهای انرژی خود اعلام کرده است که از پذیرش سیستم پرداخت جدید خودداری کنند.

روسیه همچنان می‌تواند توضیحات یا تغییراتی برای فرمان خود ارائه کند که می‌تواند بر این که چطور اتحادیه اروپا و شرکتها می توانند پیش بروند، تاثیر بگذارد. مسکو حدود یک میلیارد یورو در روز درآمد از خرید انرژی اروپا دارد که کمک کرده است از تاثیر تحریمهای اتحادیه اروپا تا اندازه‌ای در امان بماند.

اگر روسیه تهدید خود برای قطع عرضه گاز به خریدارانی که به روبل پرداخت نمی کنند را عملی کند، تهدید جدی برای اتحادیه اروپا به وجود می آورد که ۴۰ درصد از گاز مورد نیازش را از روسیه دریافت می کند. این بلوک به شدت در تلاش برای یافتن منابع انرژی جایگزین برای کاهش ریسکی است که روسیه برای امنیت انرژی این منطقه ایجاد کرده است. اما وابستگی اتحادیه اروپا به انرژی روسیه، مانع هدف قرار دادن مستقیم انرژی این کشور شده است.

طبق پیش بینی مشترک موسسات اقتصادی، اگر عرضه گاز فورا قطع شود، آلمان با ۲۲۰ میلیارد یورو (۲۳۸ میلیارد دلار) زیان اقتصادی در دو سال آینده روبرو خواهد بود. این رقم معادل ۶.۵ درصد کاهش تولید سالانه است و می تواند این کشور را سال میلادی آینده به بیش از دو درصد رکود اقتصادی دچار کند.

در ۳۱ مارس پوتین فرمانی را صادر کرد که بر اساس آن خریداران گاز کشورهای غیردوست باید دو حساب در گازپروم بانک افتتاح کنند که یکی به ارز خارجی و دیگری به روبل باشد. این بانک روسی ارز خارجی واریز شده را به روبل تبدیل کرده و آن را به شرکت دولتی گازپروم انتقال می دهد.

به گفته منابع آگاه، تحلیل اولیه وکلای کمیسیون اروپا نشان می‌دهد پرداخت با استفاده از این سیستم، تحریمهای این بلوک را نقض می کند. وکلای شورای اروپایی که موسسه‌ای متشکل از سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپاست، با ارزیابی کمیسیون موافق هستند.

این کمیسیون تحلیل مذکور را اواخر هفته گذشته برای اعضای خود منتشر و اعلام کرد دولتهای اروپایی باید به ۱۵۰ شرکتی که قراردادهای گاز با روسیه دارند، اطلاع دهند. اتحادیه اروپا همچنین قصد دارد دستورالعمل بیشتری درباره این وضعیت برای کمک به کشورها و شرکتها ارائه کند.

هلند هفته جاری به شرکتهای خود اعلام کرد شرایط پرداخت جدیدی که از سوی روسیه تعیین شده است را نپذیرند. سخنگوی وزارت امور اقتصادی و سیاست اقلیمی هلند به بلومبرگ گفت: دولت هلند با نتیجه گیری کمیسیون اروپا موافق است و این به معنای آن است که شرکتهای هلندی اجازه ندارند با این شرایط موافقت کنند.

بسته تحریم‌های جدید

صادرات گاز شرکت گازپروم به هلند بر اساس استانداردهای منطقه‌ای نسبتا اندک است و عرضه به این کشور، تنها چهار درصد از صادرات گازپروم به اتحادیه اروپا و ترکیه در نیمه اول سال ۲۰۲۱ است.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان گزارش این کمیسیون به پولیتیکو را تایید کرد و افزود: ما نمی توانیم به هیچ وجه اجازه دهیم تحریمها دور زده شوند.

اما آلمان به دلیل واردات نیمی از زغال سنگ و گاز مورد نیازش از آلمان، آسیب پذیری بیشتری در مقایسه با دیگران دارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، کمیسیون اروپا سرگرم کار روی ششمین بسته تحریم است که شامل تحریمها روی واردات نفت و کالاهاست اما کشورهای عضو شامل آلمان، اتریش و مجارستان نسبت به تحریم کامل ابراز احتیاط کرده‌اند. با این حال دو مقام آگاه گفتند: بعید است این کمیسیون تا پس از برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در ۲۴ آوریل، تصمیم نهایی در این باره بگیرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: صادرات گاز روسیه به اروپا ، حمله روسیه به اوکراین ، تحریمهای روسیه ، روبل

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صادرات گاز روسیه به اروپا حمله روسیه به اوکراین تحریمهای روسیه روبل اتحادیه اروپا صادرات گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۸۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات اوکراین| نگرانی کاخ سفید از سوء‌قصد به زلنسکی

اعتراف به وضعیت بحرانی اوکراین در اروپا، افزایش نظامیان اوکراینی تسلیم شده به روسیه، پیش بینی دردسر اروپا به دلیل قاچاق سلاح‌ از اوکراین و انتقاد بروکسل از تصمیم روسیه درباره تهدید دانستن اف-۱۶‌ها در اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته در نشست خبری متعارف خود اعلام کرد که دولت ایالات متحده از گزارش‌های رسیده مبنی بر آماده‌سازی سوءقصد به جان ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، نگران شده است.  او گفت: «ما این گزارش را دیدیم. مسلماً این خبر باعث نگرانی قابل توجهی شده و مطمئناً خوشحالیم که این سوء قصد خنثی شده است.»

سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران توصیه کرد که در مورد جزییات این موضوع بهتر است با  خود مقامات اوکراینی تماس بگیرند، زیرا او نمی‌تواند نظر بیشتری بدهد.

روز گذشته  اعلام شد که سرویس‌ امنیت اوکراین از بازداشت دو سرهنگ بلندپایه ارتش خبر داد که به نظر می‌رسد قصد سوء قصد به جان زلنسکی و همچنین رئیس این اداره، واسیلی مالوک، و کریل بودانوف، رئیس اداره اطلاعات اصلی وزارت دفاع اوکراین را داشتند. در بازرسی از خانه سرهنگ بازداشت شده آندری گوک، یک اسلحه کشف شد و متهم دوم، افسری به نام درکاچ، در منطقه سومی بازداشت شد.

در اوایل ماه فوریه، مشخص شد که سرویس امنیت اوکراین بیش از 8 هزار پرونده جنایی خیانت به کشور، از جمله "به دلیل همکاری با روسیه" باز کرده است. به گزارش نشریه انگلیسی گاردین، اوکراینی‌هایی که بر اساس این اتهام محکوم می‌شوند در زندان‌های خاص و جدای از سایر زندانیان نگهداری می‌شوند و کسی از نحوه برخورد با آنها خبر ندارد. 

ضمن اینکه در اوکراین حتی برخی افسران سرویس امنیتی نیز خود متهم به خیانت شده و برخی مقامات بلندپایه آن به دستور زلنسکی برکنار شده‌اند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هشتصد و پنجمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

نخست وزیر اسپانیا وضعیت اوکراین را بحرانی خواند

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا پس از مذاکرات تلفنی خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، وضعیت این کشور را بحرانی خواند. 

سانچز شب گذشته در صفحه خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) در پیامی در این رابطه نوشت: «من همین الان با رئیس جمهور زلنسکی صحبت کردم تا یک بار دیگر حمایت اسپانیا از اوکراین را تا هر زمان که لازم باشد به او اعلام کنم. ما درباره وضعیت بحرانی اوکراین و پیشرفت در اجرای توافقنامه امنیتی بین دو کشور گفتگو کردیم.»

علاوه بر این، نخست وزیر اسپانیا کنفرانس صلح اوکراین که قرار است در ماه ژوئن در سوئیس برگزار شود را مهم ارزیابی کرد.

یک روز قبل از آن مشخص شد که دولت اسپانیا محموله‌ای از موشک‌های مورد نیاز برای سامانه دفاع هوایی پاتریوت را به اوکراین منتقل کرده است. علاوه بر این، مارگاریتا روبلز، وزیر دفاع این کشور، از کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا به حمایت از اوکراین ادامه دهند.

مشاور سابق پنتاگون: سربازان اوکراینی در حال فرار از جبهه و تسلیم شدن به روس‌ها هستند

سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا "داگلاس مک‌گرگور" و مشاور سابق رئیس پنتاگون شب گذشته در مصاحبه‌ای فاش کرد که بر اساس اطلاعات رسیده به ایالات متحده، پرسنل نظامی ارتش اوکراین به طور فزاینده‌ای از خط مقدم جبهه فرار کرده و خود را به سربازان روس تسلیم می‌کنند و ممکن است در آینده تعداد این تسلیم‌ها  افزایش یابد.

این سرهنگ و کارشناس نظامی گفت: «تعداد زیادی از سربازان اوکراینی یکی از این دو کار را انجام می‌دهند: یا از جنگیدن خودداری کرده و در مقابل روس‌ها عقب‌نشینی می‌کنند یا تسلیم شده و جان خود را نجات می‌دهند».

طبق اطلاعات مک‌گرگور، در صفوف نیروهای مسلح اوکراین مجروحان زیادی وجود دارد که امکان تخلیه آنها از خط مقدم جبهه وجود ندارد. در نتیجه، آنها گزینه نجات و تسلیم شدن به ارتش روسیه را انتخاب می‌کنند، زیرا در این صورت سربازان اوکراینی قادرند زنده بمانند و مراقبت‌های پزشکی لازم را دریافت کنند. او افزود: «من فکر می‌کنم نظامیان اوکراینی این واقعیت را درک می‌کنند و معتقدم که شاهد تسلیم‌های بیشتری در آینده خواهیم بود. زیرا در غیر این صورت نمی توانند از مرگ خود جلوگیری کنند.»

پیش از این دیگر کارشناسان نظامی نیز یادآور شدند که روحیه نظامیان اوکراینی مدت هاست که به دلیل شکست مرتب در میدان جنگ از بین رفته و بر این عقیده هستند که فرماندهان نظامی آنها را رها کرده‌اند تا در جبهه سلاخی شوند.

هشدار زاخارووا درباره دردسر پناهجویان و تسلیحات اوکراینی برای اتحادیه اروپا 

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پیش بینی کرد که پناهندگان اوکراینی که تحت تاثیر تبلیغات غربی و سیاست‌های مقامات کی‌یف فلج شده‌اند و  همچنین تسلیحاتی که به کی‌یف عرضه شده و بعد از کشورهای اروپایی سر در می‌آورند، "شوخی خونینی" را برای اروپایی‌ها بازی خواهند کرد.

این دیپلمات یادآور شد که آوارگان اوکراینی که به کشورهای ناتو سرازیر شده‌اند عمدتاً دچار نفرت از ملیت‌ها و عدم تحمل ادیان و مذاهب خاص قرار دارند، به همراه سلاح‌های کنترل نشده‌ای است که بازارهای سیاه، از جمله در کشورهای اروپای غربی را پر کرده‌اند، ممکن است شوخی بی رحمانه و خونینی را برای کشورهای میزان خود رقم بزنند. 

زاخارووا افزود: وقتی این اتفاق بیفتد، سیاستمداران غربی باید به خاطر داشته باشند که خودشان از شکل‌گیری احساسات افراطی در میان مردم اوکراین و ارسال بی‌رویه سلاح و پول به کی‌یف حمایت می‌کردند.

لوکاشنکو: روس هراسی در میان نخبگان اروپایی به یک روند تبدیل شده است

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس معتقد است که در حال حاضر در میان نخبگان حاکم بر کشورهای اروپایی، روسوفوبیا (روس هراسی) رواج یافته و این مسئله خطرناک است.

او گفت: «نخبگان حاکم بر اروپایی و اربابان آن سوی اقیانوس آنها با عجله در حال ایجاد یک تصویر ترسناک از یک دشمن شرقی خارجی از مسکو هستند که ظاهراً آماده است تا با تانک به برلین حمله کند. رهبران کشورهای غربی در پوشش افسانه دموکراسی، مردم را از طریق فشار و باج خواهی فیلتر کرده و جنگی نیابتی علیه روسیه به راه انداخته و از عواقب این خط مشی اشتباه خود هراسی ندارند.»

واکنش اتحادیه اروپا به تصمیم روسیه در مورد تهدید دانستن F-16 در اوکراین 

پیتر استانو، سخنگوی دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در یک نشست مطبوعاتی در بروکسل اعلام کرد که اتحادیه اروپا هشدار روسیه مبنی بر اینکه جنگنده‌های F-16 انتقال یافته به اوکراین توسط این کشور به عنوان حامل‌های بالقوه تسلیحات هسته‌ای در نظر گرفته خواهد شد، را "غیر مسئولانه" می‌داند. 

او گفت: «ما این بیانیه و سایر اظهارات مشابه از سوی مقامات مسکو را کاملاً غیرمسئولانه می دانیم.»

این دیپلمات همچنین یادآور شد که موضوع آماده شدن روسیه برای انجام مانورهای موشکی-هسته‌ای نیز در بروکسل مورد بحث قرار گرفته و به عقیده او،  روسیه همچنان "به تشدید بیشتر اوضاع ادامه می‌دهد."

پیش از این، روز دوشنبه وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که اگر جنگنده‌های F-16 ساخت آمریکا در صحنه عملیات نظامی در اوکراین ظاهر شوند، روسیه این هواپیماها را به عنوان حامل بالقوه تسلیحات هسته‌ای در نظر خواهد گرفت.

توجه رسانه‌های غربی به اعلام آمادگی پوتین برای گفتگو با غرب

شبکه خبری آمریکایی CNBC شب گذشته گزارش داد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور آینده روسیه در سخنرانی مراسم تحلیف خود، یادآور شد که مسکو گفتگو با غرب را متوقف نخواهد کرد، ولی تاکید کرد که متحدان خارجی باید "انتخاب خود را انجام دهند."

طبق این گزارش، پوتین بار دیگر تاکید کرد که روسیه آماده تقویت روابط با همه کشورها است، اما گفتگو در مورد "ثبات استراتژیک" "تنها در شرایط مساوی" امکان پذیر است.

روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز نیز به نوبه خود پس از مراسم تحلیف پوتین به "باز بودن روسیه برای گفتگو با غرب"  اشاره کرد.

 پوتین در جریان سخنرانی خود گفت که نظام دولتی روسیه باید در برابر تهدیدها و چالش‌ها مقاومت کرده و در جهان در حال تغییر کنونی به مسیر توسعه  خودکفا و رقباتی خود ادامه دهد. رئیس جمهور همچنین  قول داد که به تلاش برای تشکیل نظم جهانی چندقطبی ادامه دهد.

پوتین به‌عنوان رئیس‌جمهور سوگند یاد کرد/ استعفای دولت روسیهپوتین اهداف ملی روسیه تا سال 2036 را تعیین کردپوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا چهاردهمین بسته تحریمی علیه روسیه را تصویب می‌کند
  • تحولات اوکراین| نگرانی کاخ سفید از سوء‌قصد به زلنسکی
  • پیام پوتین به غرب در آیین تحلیف
  • پوتین به‌عنوان رئیس‌جمهور سوگند یاد کرد/ استعفای دولت روسیه
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیه
  • اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟